Annyira egyszerű hogy ezt nem főzni férfiembernek hihetetlen öngól. Fogsz zabpelyhet, és itt álljunk is meg egy kicsit. Miért zab? Mert van ez a paleolit kajálás, hogy azt egyed amit gigaükszüleid a barlangban, hús, zőccség, gyümölcs, semmi szénhidrát meg búzaféle, mert különben véged van, a szénhidrátot a sátán okádta a világra, jobb ha tudod, a hüvelyesekkel meg a tejtermékekkel együtt. Ha azt eszed amit a nagyon régi szép időkben akkor jó lesz. Kb ennyi, nem osztom teljesen a nézetet, de azért kicsit igen. Ezért zab, mert azt lehet. Nincs benne a Glutén, a szénhidrát cimborája. Nyilván működik bármilyen pehellyel, a lényeg hogy hőálló tálban a víz lepje el, és raktam mellé aszalt datolyát, szilvát, körtét, meg napraforgómagot, és két kövér eká mézet. Ezt elkevered, és be a sütőbe nagyon kis lángon óvatosan sütni míg a teteje meg nem pirul. Ez kb másfél óra tényleg incifinci lángon. Az egész átfő belül, kívül megpirul, és faszaság a vége, a tányérra egyben kiborul.

Íze finom, a gyümölcsök puhán olvadnak szét benne, az édességi fok kellemesen reformszintű, majszolható mint egy müzliszelet, viszont laktató, egy dolgot nem tud igazán, jól kinézni.

Címkék: körte szilva gyümölcs napraforgó datolya zab aszalt paleolit

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhashotgun.blog.hu/api/trackback/id/tr523295924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása