Annyira egyszerű hogy ezt nem főzni férfiembernek hihetetlen öngól. Fogsz zabpelyhet, és itt álljunk is meg egy kicsit. Miért zab? Mert van ez a paleolit kajálás, hogy azt egyed amit gigaükszüleid a barlangban, hús, zőccség, gyümölcs, semmi szénhidrát meg búzaféle, mert különben véged van, a szénhidrátot a sátán okádta a világra, jobb ha tudod, a hüvelyesekkel meg a tejtermékekkel együtt. Ha azt eszed amit a nagyon régi szép időkben akkor jó lesz. Kb ennyi, nem osztom teljesen a nézetet, de azért kicsit igen. Ezért zab, mert azt lehet. Nincs benne a Glutén, a szénhidrát cimborája. Nyilván működik bármilyen pehellyel, a lényeg hogy hőálló tálban a víz lepje el, és raktam mellé aszalt datolyát, szilvát, körtét, meg napraforgómagot, és két kövér eká mézet. Ezt elkevered, és be a sütőbe nagyon kis lángon óvatosan sütni míg a teteje meg nem pirul. Ez kb másfél óra tényleg incifinci lángon. Az egész átfő belül, kívül megpirul, és faszaság a vége, a tányérra egyben kiborul.
Íze finom, a gyümölcsök puhán olvadnak szét benne, az édességi fok kellemesen reformszintű, majszolható mint egy müzliszelet, viszont laktató, egy dolgot nem tud igazán, jól kinézni.
Zabkók avagy zabkoch, esetleg sült zabkása
2011.10.11. 20:35Címkék: körte szilva gyümölcs napraforgó datolya zab aszalt paleolit
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.