Pipicici Tökhegyen

 2011.11.10. 09:21

Nem is kéne már írnom hogy szalonnakockák zsírján pirított hagymára dobok csirkemell kockákat, amit nem sózok meg, mert mielőtt a wokba kerül elé rakok két szeletet abból a csak füstöléssel és sóval tartósított császári sonkából amit múlt héten lőttem. Itt a minősítés és a származás császári, merthogy Császár a hely ahonnan jött, köszi Évi! Császár Szákszend szomszédja akinek ez mond valamit. Na vissza a kajához. Még egy fél erőspaprika a készítés közepe táján, meg egy kis kurkuma a végén, mert jobban fog passzolni a körethez. Amit most külön készítettem el, és nem a szokásos konyhashotgun koncepcióval, vagyis hogy basszuk mellé és csináljuk egybe. Talán ez a felnőttség kezdete, ki tudja... Szóval meghámozott sütőtököt kockázok fel, és egy fél pohár vízzel lefedve wokban 20 perc alatt puhára párolódik-pirul, a fahéj és a gyömbér ad neki különleges ízt. Így.
Pofás és finom, így hogy külön készült a két alkotó nagyon csinos és jó állagú lett minden. Ja és paleolit. Amit abbahagyok mert télen leesek a bicóról és összeesek az edzésen szénhidrát nélkül. Csajomnak ízlett, főnököm csak a tököt kóstolta és még dolgozom, szóval tényleg erős 9.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhashotgun.blog.hu/api/trackback/id/tr223367580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása