A vegarizsa mondjuk kamu rögtön az elején, mert libazsíron csináltam, nem volt olaj. na mindegy, a libazsírra hagyma, meg padlizsán és cukkini, és amikor észreveszed hogy nincs meg a darabolt paradicsom konzerv ami az alapja lett volna a dolognak, akkor rátolsz pár gerezd fokhagymát, és vérkomolyan szórod bele a pirospaprikát, hogy olyan pörköltes hangulata legyen az elképzelt olaszos helyett,  meg só és bors. Végén összekevered barnarizzsel.


Hát végülis két napig ettem mert jó sok lett, és a tudat az nagyon jól esett hogy milyen frankó egészséges vegás cucc, de legközelebb még ha biztos vagyok benne hogy van paradicsomkonzerv meg olaj akkor is veszek inkább pluszba.

Meg csináltam egy pizzát is, de most nem kísérletit, hanem korrekten porélesztővel, 40 deka liszt kb, 3 deci víz, deci olívaolaj, egy zacsi porélesztő, olívás tepsibe nyújtva, rögtön minden cuccot rápakolni és úgy keleszteni. A minden cucc a sűritett parkó, császárszalonna, olívabogyó, meg ilyen sajtszeletek felkockázva, és elszáradt bazsalikom meg oregano a konyhaablakból. Aztán a sütőt turbógázzal rádurrantani 20 percre és ennyi.

Igencsak vállalható, a tészta lehetne vékonyabb, next time.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhashotgun.blog.hu/api/trackback/id/tr412588259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása