Pizzagyalázás egy óra alatt

 2010.05.27. 12:45

A múltkori élesztőmentes kenyér nem hagyott nyugodni, gondoltam sütök egy pizzát, csak most jobban ráérzek majd a tésztára. Meg már kicsit elegem van a betegkajákból, kása, meg háztartási keksz, gondoltam eszek valami rendeset. Úgyhogy fél kiló liszt, hozzá sütőpor, olívaolaj egy deci, meg három deci víz. Kábé. Ja és só! Állagra finom puha, jól szétteríthető az olívaolajjal kent tepsiben. Magyar gyerek lévén tudom hogy a szósz a pizzán az paradicsomsűrítmény, a sajt az trappista, a kettő közé meg ami van. Ma szerencsés voltam, csabai kóbász, olajbogyó, újhagyma és paradicsomkarika került a lepényre. Sajtot is az elején rárakni, ja és fűszer! Nagy lángon 20 perc alatt szuperséges lett, meg is ettem már a felét, a tészta nem lett kekszes, sem magas, házi körülmények közt elég jónak tekinthető pizza lett. A szintidő meg egy óra mindennel.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhashotgun.blog.hu/api/trackback/id/tr892035336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása