Mesekása

 2012.01.17. 21:51

Buék mindenkinek. Volt halászlé is meg lencseleves is, de pont ugyanúgy mint tavaly, csak halászlékocka nélkül a halászlé, a lencseleves csak simán kolbászos volt, semmi eksztra, nem is írok róluk, különben is rég volt kétezertizenegy. Ami most jön a világ legegyszerűbb kajája, nagyjából a rántotta szintjén mozog a bonyolultsága. Nem mellesleg szélesíti kulturális látókörünket, tudni fogjuk mit tolt reggelire a fehérlófia, meg a szegényember legkisebb fia, meg jancsi és juliska meg a többiek. Fogj némi magpelyhet, bármilyet, itt nálam ez zab. Tedd kétszer annyi vízbe, és főzd kevergetve kis lángon amíg puha nem lesz. Ez kb 15 perc. Aztán tegyünk bele banánt, almát és körtét, meg kis diót is törjünk bele, némi méz és fahéj. Persze bármilyen gyümölcs mehet bele, ami épp van. Ímhol.
Külseje miatt inkább smárolnánk vasorrú bábával, de íz és egészség szempontjából a jótündér sem tudna jobbat. Telít, roppant könnyű, lúgosít, és tuti hogy fullegészséges, és reggel a csajod jobban bukik rá mint a szalonnás tojásra erőspaprikával. Mesés, egyik kedvencem.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhashotgun.blog.hu/api/trackback/id/tr973572218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása