Konyhashotgun Menüsor

 2011.04.11. 21:04

Elsőként leszögezném hogy ezt nem én csináltam, csak apróságokban segítettem, úgyhogy max respekt Rékának a házban, köszi a szuper tippeket, meg az engedélyt hogy közzétehetem, innentől a módszert lenyúltam, és kísérletezni fogok vele. A hozzáállás az ami igazán tetszett, teljesen egyezik a shotgun filozófiával, kezdem is. Szóval felteszünk főni levesnek 3 csirkecombot, egy adag leveszöldséggel, répa, petrezselyem, zeller, karalábé, fűszerek, szokásos. Mikor megvan, az egyik csirkecombot apróra vagdaljuk, mellé még jó sok jól megfőtt zöldséget is. Apróra szeletelni! Meg még hozzá savanyú uborkát. Azt is apróra! Különben a Réka lebasz! Ehhez az összevagdalt cucchoz keverjünk majonézt, ami egy vagy két tojás sárgája, citromlé, mustár, és olaj folyamatos hozzáadása kevergetés mellett készül el. Végül a másik két főtt csirkecombot kis olajon serpenyőben pirítsuk meg. Így kaptunk egy húslevest, a tésztát ne felejtsük belőle, egy majonézes húsos salátát, és sült csirkecombot. A képen nincs a teljes menü, a combok mellett a majonézkészítésből maradt tojásfehérje kisütve, és a hússaláta ugye a kistálban. Húslevest asszem láttunk már, nem kell illusztrálni.

Köretnek egyébként répás kuszkusz volt, ami egy másik főzés maradéka, azt is megírom majd. Egy teljes nap összes étkezése megvan egy főzéssel. Osztályon felüli korrekt házikoszt.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhashotgun.blog.hu/api/trackback/id/tr412818595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása