Zöldéges Csusza

 2011.05.11. 21:31

Helló halló, minden rendben, de az ember ilyen jó időben inkább iszik mint eszik, és reggelente nincs kreatív gondolat, csak bele a wokba a mindent oszt hadd szóljon! A lényeg a mostaninál az, hogy wokban gyártsunk olyan csuszatésztát, ami már tavaly nyár óta tartja magát a konyhaszekrényben. Huszonöt deka jóféle nyolctojásos piaci cuccról van szó, amit akkor kezdünk saját szatyrában ököllel (hozzáértőknek:seikennel) apróra zúzni mikor már majdnem minden kész. Vagyis a gombát és a padlizsánt egy fej hagymán meg némi kolozsvári szalonna kockáin és zsírján már összepuhítottuk. Itt toljuk rá a zúzott tésztát egy-két pohár vízzel, ami elfő kb 10 perc alatt, ennyi elég is, a kicsit keményebb tészták majd lefedve míg meleg saját gőzükben adják meg magukat. Fűszernek pirospaprika bőven elég, utána ízlés szerint egy pohár tejfelt csettinthetünk a tetejére. Lássátok feleim!
Faja cucc, szerintem bármilyen zöldséggel és bármilyen tésztával játszható, az extrémebbről ha lesz beszámolok.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhashotgun.blog.hu/api/trackback/id/tr182896856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása