Szólok hogy ez most szerintem kicsit durvára sikeredett, gyengébbek a következő mondaton ha túljutnak akkor már nem lesz baj. Szóval nem szalonnán vagy libazsíron kezdtem a sütögetést, hanem töpörtyűn. Igen, és olyanon, ami a hűtőben állt már a jura korszak óta, úgyhogy magában kenyérrel már nem lett volna fini, és nem volt sok belőle, kb egy kis marék. Elkeztdem wokban melegíteni, óvatosan, aztán mikor zsírt eresztett akkor rávágtam kis gyulait, meg a csirkét, egy hírmondónak maradt paradicsomot, és még az apróra vágott krumpli előtt a hét gerezd fokhagymát. A krumplit tényleg apróra kell vágni, különben mire az kész a többi cucc már csak brikett marad. Így néz ki, árokásáshoz, csákányozáshoz, betonozáshoz remekül passzol, seggnövesztőnek sem utolsó.
Azért bevallom egyszer jó, de a töpörtyű nem jó sütési alapanyag, csak végszükségben. Savanyú nélkül halálos!
Legény a Gáton Csirke
2011.01.10. 09:09A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Németh Bálint - KONYHANYELV 2011.01.10. 09:35:53
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.