Ezt az ételt egyszer láttam készülni egy rettenet kerti buliban, és a mostani vidéki hétvége során gondoltam hogy megpróbálom. Kell hozzá szalonna, kolbász, krumpli, hagyma meg tészta, egy bogrács, és valaki aki hajlandó annyira képben lenni hogy elejétől végéig irányítsa a folyamatot. Ezt a 8 fős társaság rámbízta, köszönet érte. Nyilván a zsír- és császárszalonna kezd a bográcsban a kolbásszal együtt, aztán a levükbe megy a hagyma, ha az már üveges akkor a krumpli, de víz nélkül, hogy kicsit süljön a zsírban, ha ez megvan, és a krumplinak már csak kicsi kell hogy jó legyen akkor a tészta jön bele, de a nagy csuszatészta, vagy piacokon tudják milyen kell a slambucba. Felöntöd vízzel, rottyantás, ha a tészta is puha akkor kész. Mindenki még az éjszaka folyamán felzabálta friss ecetes hagymás paradicsomsalátával, és lehet rá inni öt szivapáleszt szó nélkül, még az agyadat is zsírral futtatja be, minden pia lepattan rólad két tányér után.
Slambuc szabadtűzön
2010.06.14. 23:10A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.