Kelleveles Leves

 2011.04.20. 20:50

A hétvégét különféle becsületsüllyesztő műintézményekben töltve jó ötletnek tűnt még hétfőn egy este a Gödörben, ennek eredménye az lett hogy enyhe takonnyal ébredve kedden inkább forró levesre vágytam mint a szokásos wokker témára. Így lett hirtelen felindulásból egy vájling finom lé két napi táplálékom. A készítés következőképp. Három nagy levél kínai kel kockára vágva, pár paradicsom, répa fehér és sárga, medvehagyma sok, mert van és most kell tolni kétpofára, meg csirkemejje kockázva, és szalonna. Az egészre locsoljunk vizet teaforralóból, és főzzük meg jól, ha a répa puha akkor kb kész is. Az a jó a leveskészítésben hogy nem kell állni mellette, és közben lehet mosogatni meg ablakot is pucoltam asszem. Na még hajítsunk bele borsot, sót, meg bazsalikom és kakukkfű legyen az extra, ja meg csili, elvégre kezdődő nátha ellen vesszük fel a harcot! Ha kész akkor botmixerrel aprítsuk össze jó részét, így egyenletes sűrűséget biztosítva a lének, és érdekességként hagyjunk darabokat, mert az szórakoztató ha felbukkan a kanalunkban. Merthogy ilyen külsőre.

Mindent tartalmaz amitől jól lehet az ember, jól is lehet lakni vele, a csirke meg szalonna miatt. Meg a mennyiség miatt, én pirítóssal ettem, enyhén csípős utóíze volt, kellemes, a kinézet ellenére is ami leginkább pocsolyára emlékeztet. Legyen 9/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhashotgun.blog.hu/api/trackback/id/tr262843380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása